Schilderen is gewoon een andere manier van een dagboek bijhouden.
Pablo Picasso

 

De positie van een kunstenaar is een nederige: hij is in feite een doorgeefluik.
Piet Mondriaan

 

Bovenstaande teksten zijn met toestemming van de uitgever overgenomen uit
'The Artist's Way' van Julia Cameron

home | email
Informatie
Agnes
Contact

 


Joy Six

© Copyright 2006
Creating=Amazing!
All Rights Reserved

 

 


Ontzettend veel plezier beleefde ik aan het leren van de eerste beginselen van de schilderkunst tijdens de eerste schilderlessen in november 2001. Aan het werken met kleuren en het mengen en maken van nieuwe kleuren. Ik werd er door "gepakt" en ben sinds die tijd een trouwe leerling van Joy Six, die in die tijd haar eerste lessen gaf.

Het gelijktijdig gebruik van verschillende materialen, die zich goed laten mengen of elkaar juist afstoten maakt het schilderen voor mij steeds weer verrassend en erg boeiend. Dat is voor mij de mooiste uitdaging: aan een schilderij beginnen met verschillende materialen, zien wat er gebeurt en eruit ontstaat en genieten van het effect.

Het aanbrengen van licht in de schilderijen, de invloed van licht op de omgeving en het contrast tussen licht en duisternis fascineert mij enorm. En dat wil ik graag in mijn werk laten spreken.

Creativiteit is een rode draad in mijn leven. Steeds op zoek naar hoe ik iets kan overbrengen of duidelijk maken. Tijdens mijn opleiding als kleuterleidster leerde ik verhaaltjes en liedjes illustreren, handarbeid en tekenen. Later tijdens mijn vrijwilligerswerk met kinderen en tijdens spreekbeurten maakte ik vaak illustraties of decoraties om woord en beeld te combineren.

Met mijn schilderijen en de kaarten die daarvan gemaakt worden wil ik andere mensen daarvan mee te laten genieten.  

Informatie |Agnes|contact|Algemene voorwaarden

Ontwerp @dnetcom Alkmaar