Schilderen is gewoon een andere manier van een dagboek bijhouden.
Pablo Picasso

 

De positie van een kunstenaar is een nederige: hij is in feite een doorgeefluik.
Piet Mondriaan

 

Bovenstaande teksten zijn met toestemming van de uitgever overgenomen uit
'The Artist's Way' van Julia Cameron

home | email
Informatie
Agnes
Contact

 


Joy Six

© Copyright 2006
Creating=Amazing!
All Rights Reserved

 

Mijn verf

Acrylverf is een 100% synthetische verfsoort op waterbasis, waarin de belangrijkste eigenschappen van olieverf en aquarel zijn samengebracht. Het werd voor het eerst gebruikt in de jaren veertig. De verf kan worden gebruikt voor het creëren van diverse effecten. Het kan door de toevoeging van veel water in uiterst vloeibare vorm, bijna transparant, worden aangebracht of uitgegoten. Het ook heel pastueus verwerkt worden. Bij die verwerking zorgt het gebruik van gereedschappen als paletmessen, plamuurmessen en grove kwasten voor sprekend resultaat. Heel spannend is het om beide technieken, zowel olie als acryl in één schilderij te verwerken.
Een andere bijzondere eigenschap van acrylverf is de hechtende en lijmende werking. Daardoor kun je niet alleen op heel veel diverse ondergronden schilderen, maar ook allerlei materialen in de natte verf aanbrengen en in je schilderij verwerken.

 


 

Kleur

Kleur is belangrijk! Met de keuze van een kleur kun je de sfeer bepalen in je huis, je interieur. Het kan warmte, rust, koelte brengen. Ook de sfeer van een schilderij wordt in belangrijke mate door de kleur bepaald. De combinatie en van kleuren en de teint die ze uitstralen geven het schilderij karakter.

 

Informatie |Agnes|contact|Algemene voorwaarden

Ontwerp @dnetcom Alkmaar